Klart vi hjelper deg!

 |  |  | Les e-postProblemer med hastighet / stabilitet

De siste årene har norske husstander fått stadig høyere bredbåndshastigheter. Likevel opplever ikke alle å få den hastigheten de abonnerer på. Hvis hastigheten er lavere enn det abonnementet ditt tilsier, kan dette skyldes flere ting.

Svakeste ledd avgjør hastigheten

En årsak kan være feil eller overbelastninger i selve hjemmenettverket. Noen av de vanligste årsakene til redusert hastighet på bredbåndet ligger imidlertid noen ganger innenfor hjemmets fire vegger: En del trådløse rutere er for gamle til at de kan takle dagens høye hastigheter. I andre tilfeller kan det være det trådløse nettverkskortet i pc-en som ikke lenger henger med på notene. Hvis du opplever at du ikke får hastigheten du forventer bør du derfor først sjekke om det er den trådløse forbindelsen som er årsaken.

Problemer med hastigheten skyldes ikke nødvendigvis en teknisk feil, men hvis utstyret du bruker hjemme har rukket å bli noen år bruker det en gammel standard for overføringen av de trådløse signalene.

Et annet moment som kan bidra til at ruteren ikke yter maksimalt kan være et stort antall trådløse rutere i et boligområde. De fleste trådløse rutere opererer på samme frekvens (2,4 GHz), og er det flere på nett samtidig innenfor et lite område, må de dele på denne frekvensen, noe som kan gå ut over hastigheten.

Mange av de nyeste ruterne kan imidlertid operere også på 5 GHz, og med en slik ruter med tilhørende nettverkskort er det mindre sannsynlig at man opplever lokale kapasitetsutfordringer.

Hva kan du som kunde gjøre?

Sjekk hvilke hastighet du måler sammenlignet med det du abonnerer på. Ren Røros Digital bruker  www.nettfart.no som referanse når det gjelder hastighet. Her kan du se hvilken fart du skal ha på ditt abonnement:

http://infonett.no/index.php/bredband-privatmeny/produkter-privat?id=53


Slik måler du hastigheten:

1. Gå inn på http://www.nettfart.no og trykk "Start testen"

nettfart 01

2. Trykk "Vis resultat"

nettfart 02

3. Trykk "Mine testresultater"

nettfart 03

4. Trykk "Send e-post"

nettfart 05

5. Fyll inn opplysninger. Viktig at du skriver post.digital@renroros.no under «send til e-post» slik at vi kan sammenligne resultatene med ditt abonnement.

nettfart 06

Hvis du ikke oppnår hastigheten du abonnerer på. Følg tipsene her:
Kjør en omstart av utstyret, for så å prøve testen på nytt.

nettfart 07

NB! Modem og router er nå ofte en og samme enhet.
Hvis du fremdeles ikke oppnår riktig hastighet, prøv disse tiltakene: http://nettfart.no/help/improve_result/Hva kan vi som leverandør gjøre?
Hvis testen mot www.nettfart.no ikke viser riktig resultat i forhold til ditt abonnement, og det ikke hjelper med tipsene du finner på http://nettfart.no/help/improve_result/ , så kan vi sjekke om dette kan skyldes linjen e.l. Skriv en feilbeskrivelse i meldingsfeltet når du sender oss testresultatene, så vil vi starte feilsøking så snart som mulig.

 

Få sikker lagring

Dine data er verdifulle. La oss ta vare på dem for deg!